Skapa god och unik mat med sous vide

Behöver du inspiration för din matlagning och andra kokböcker är inte svaret? Då kanske du vill överväga att investera i en sous vide maskin. Sous vide är franskt och betyder "i vakuum", vilket till en del förklarar maskinens funktionalitet. Vi har många olika maskiner för vakuumförpackning och sous vide.

Sous vide är den framtida vägen för att förberedda ett delikat mört kött. Du lägger köttet i en påse som sedan blir vakuumförpackat. Du lägger sedan påsen med kött men utan luft i din sous vide maskin. Köttet kokar mellan 2 och 48 timmar, och säkerställer ett mört och well-done resultat. Samtidigt löses senorna och fettet upp i köttet, vilket behåller det goda och smakfulla. Efter vattenbadet, rostas köttet i stekpannan eller flamberas för att säkerställa en bra knaprig yta. 

Det är inte bara kött som du kan koka i en sous vide machine. Till exempel, om du pastöriserar ägg eller förbereder grönsaker, ger det också ett gott resultat.

En vakuum förpackare kan användas för mycket mer än bara sous vide. Till exempel, om du förbereder kött till grillen, en bit marinerat kött i en vakuumpåse är alltid utsökt. Vakuum förpackning är användbart för allt du kan lagra i en kyl, Oavsett om det är kött, frukt eller grönsaker, osv. När du tar bort all luft från en påse med valfritt innehåll, håller det sig färskt mycket längre. Behöver du påsartillbehör eller något annat till din vakuumförpackare eller sous vide maskin, kan du alltid finna ett stort urval på Proshop.