Menu

Hjälp

Persondatapolicy Download

1.1 Den här policyn handlar om hur Proshop a/s (”vi”, ”oss”) behandlar personuppgifter. Vi kommer i vår ”Persondatapolicy” beskriva hur vi samlar in och behandlar uppgifter om dig.


1.2 Persondatapolicyn gäller endast privatkunder.

1.3 Persondatapolicyn kan dock appliceras mot företagskunder i den förbindelse vi behandlar personuppgifter.


1.4 Persondatapolicyn gäller för alla personuppgifter du ger oss, eller vi samlar via vår www.proshop.se (”hemsidan”). 

1.5 Proshop a/s är personuppgiftsansvarig för den data vi registrerar om dig. Alla förfrågningar till oss måste göras genom supplerande kontaktuppgifter under punkt 8.

2.1 Vilka persondata samlar vi in?

2.1.1 När du besöker vår hemsida samlar vi automatiskt in data om dig och din klient, bl.a. din IP-adress, vilken browser/webbläsare du använder, vilka söktermer du använder, vilka produkter du besöker samt annan information om din dator.


2.1.2 När du köper en produkt på vår hemsida registrerar vi även följande persondata: Namn, adress, e-postadress, telefonnummer, IP-adress och information om vilka produkter du köper och eventuellt returnerar.

2.2 Vilket syfte tjänar dessa data?

2.2.1 Persondatan som nämns i punkt 2.1.1 använder vi för att förbättra köpupplevelsen på hemsidan, samt riktad marknadsföring.

2.2.2 Persondata som nämns i punkt 2.1.2 använder vi för att leverera de produkter du köpt, samt uppfylla de förpliktelser vi har i förbindelse med konsumentköplagen och bokföringslagen. 

2.3 Varför samlas data in?

2.3.1 Persondata som nämns under punkt 2.1.1 är nödvändiga för att förbättra användarvänligheten av vår hemsida, samt visa relevanta erbjudanden för dig.

2.3.2 Persondata som nämns under punkt 2.1.2 är nödvändiga för att vi skall kunna uppfylla vår del av det köpeavtal vi ingått med dig. IP-adresser registreras för att försvåra och förhindra bedrägeri.

2.4 Hur lagras dina persondata?

2.4.1 Persondata lagras på våra säkra och krypterade servrar. Vissa data ger vi vidare till tredje part. Tredje parten är i vissa fall personuppgiftsbiträde som behandlar persondata på vägnar av Proshop a/s, detta i enlighet med vår persondatapolicy och de databehandlingsavtal som ingåtts med respektive personuppgiftsbiträde. Alla persondata lagras och behandlas i enlighet med gällande lagstiftning om dataskydd.

2.5 Hur samlas dina persondata?

2.5.1 persondata samlas primärt när du skapar ett kundkonto i samband med att du slutför ett köp på hemsidan.

2.5.2 Utöver det samlas persondata i viss mån genom din aktivitet på hemsidan, bland annat med hjälp av cookies. Se mer om detta i punkt 7 i förevarande persondatapolicy.

3.1 Vi använder externa leverantörer och företag till bland annat assistera den i driften av hemsidan samt riktad marknadsföring, bl.a. remarketing, bedömning av köpupplevelse och förbättringar av hemsidan. Några av dessa externa företag är i sig själv personuppgiftsansvariga för den data som lämnas ut. Anledningen till utlämnande är en intresseavvägning i Proshop a/s respektive användarens intressen, vilket betyder att persondata endast används till sakliga samt ändamålsenliga föremål. Därutöver har Proshop a/s ingått avtal om överlämning av data med speditörer. Detta för att kunna uppfylla det ingångna köpeavtalet, mottagaren av data kan t.ex. vara PostNord.

3.2 Andra av dessa externa företag är personuppgiftsbiträden som hanterar data i enlighet med våra instruktioner. Dessa behandlar data på uppdrag av oss och Proshop a/s är därför ansvarig att personuppgiftsbiträden följer det avtal som ingåtts med oss. Samtliga personuppgiftsbiträden har ingått skriftliga personuppgiftsbiträdesavtal med oss, som fastställer vad de får och inte får använda överförda data till. 

3.3 Vissa utav dessa personuppgiftsbiträden, Google Analytics v/ Google Inc, är baserade i USA, och lämpliga skyddsåtgärder för dataöverföringar till USA säkerställs med personuppgiftsbiträdets certifiering under EU-U.S. Privacy Shield. En kopia på certifieringen finns här.

Även Facebook Inc. är baserat i USA och en kopia på deras certifiering finns här.

3.4 För att förbättra köpförloppet kan angiven mailadress komma att användas för att skicka ett separat mail, där du kan utvärdera den köp- och leveransupplevelse du fått från Proshop a/s och PostNord.

4.1 Vi vill ge största möjliga insikt i vår behandling av dina persondata, och i samband med detta skall vi som personuppgiftsansvarig informera dig om dina rättigheter. 

4.2 Dokumentation

4.2.1 Som ett led i vår strävan att höja datasäkerhetsnivån kräver vi dokumentation innan vi behandlar en eventuell förfrågan, som nämns i punkt 4.3-4.9.

4.2.2 Vid förfrågan till Proshop a/s om att ta bort persondata skall vi följa en identifieringsprocess innan personlig information tas bort. Praktiskt innebär detta att det kommer skickas ett dokument till dig som en PDF-fil, detta skall skrivas under av dig. Det underskrivna dokumentet skall därefter returneras till oss, antingen i fysisk form eller inskannat som digitalt dokument.

Det inskannade dokumentet skickas till [email protected], alternativt via brev till följande adress:
 
Proshop a/s
Slet Møllevej 17
DK-8270 Højbjerg
Danmark

4.2.3 Om förfrågningar gällande övriga rättigheter som nämns nedan, är det tillräckligt om förfrågan skickas från den maildress som är registrerad. Förfrågan ombedes skickas via mail till [email protected] Om den registrerade mailadressen inte längre finns att tillgå hänvisar vi till dokumentationskravet under punkt 4.2.2. 

4.3 Rätt till tillgång

4.3.1 Du har rätten att när som helst efterfråga vilka persondata vi har registrerat om dig, varför vi har den och vilka personuppgiftsbiträden vi använt i samband med behandlingen.

4.3.2 Denna rätt kan utövas genom att generera en automatisk rapport. Detta kan du begära genom att ta kontakt med Proshop a/s som skickar ett mail med dina personliga uppgifter till dig.


4.4 Rätt till rättelse

4.4.1 I händelse att de uppgifter du angivet till oss är felaktiga har du rätten att få detta rättat.  Om du uppmärksammar fel i uppgifterna uppmanas du att kontakta oss skriftligen så att informationen kan korrigeras.

 4.4.2 Uppgifter som registrerats i samband med att du skapar ett kundkonto har du i de flesta tillfällen själv möjlighet att korrigera via logga in på ditt kundkonto.".

4.4.3 För dokumentation, se punkt 4.2.

4.5 Rätt till radering ("rätten att bli bortglömd")

4.5.1 I vissa tillfällen har du rätt att begära dina persondata raderad. Detta kan göras om personuppgifterna inte längre är nödvändiga för Proshop a/s att uppfylla sina förpliktelser i det köpeavtal som ingåtts, eller mot bokföringslagen. Eller om dessa inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in eller på annat sätt behandlats. Detsamma gäller om informationen används för att verkställa eller försvara en rättslig fordran.

4.5.2 För dokumentation, se punkt 4.2.

4.5.3 För automatiskt radering se punkt 5.

 

4.6 Rätt till begränsning av behandling

4.6.1 I vissa fall har du rätt att få begränsning av behandling av dina personliga data. Det kan vara om du t.ex. menar att informationen vi behandlar om dig är felaktig.

4.7 Rätt till dataportabilitet

4.7.1 Du har rätt att få dina personuppgifter i ett maskinläsbart format så du kan skicka dessa till annan personuppgiftsansvarig, du har även rätt att be oss att skicka detta till annan även be oss att sända personuppgiftsansvarig om detta är möjligt. 

4.7.2 För dokumentation, se punkt 4.2.

4.8 Rätt att göra invändningar

4.8.1 Du har rätt att när som helst göra invändningar mot vår behandling av personuppgifter, om du har särskilda skäl.

4.8.2 Om vi inte kan påvisa tvingande berättigade skäl för att fortsätta har vi inte längre rätt att behandla dina personuppgifter.

4.8.3 För dokumentation, se punkt 4.2.

4.9 Rätt att återkalla samtycke

4.9.1 Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke i samband med din registrering för vårt nyhetsbrev.

4.9.2 För dokumentation, se punkt 4.2.

4.10 Rätt att lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet

4.10.1 Du kan när som helst skicka en klagan till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, om du menar att vår behandling är personuppgifter är felaktig.

5.1 Personuppgifter vi registrerar om dig via vår hemsida behandlas som utgångspunkt i 7 år om det ej sker aktivitet på kundkontot. Aktivitet innefattar bl.a. köp, ändring av uppgifter eller blott loggat in. Kundkontot blir dvs. endast raderat om det varit inaktivt i 7 år.

5.2 Alla fakturor lagras i 7 år från utlöpt räkenskapsår i enlighet med bokföringslagen. Efter 7 år anonymiseras alla fakturor. 

5.3 Alla köpsdata tas automatiskt bort efter 7 år. 

5.4 Uppgifter vi samlat i samband med att du gett ditt samtycke till att skicka nyhetsbrev kommer att raderas om du återkallar ditt samtycke, se punkt 4,8.

6.1 Vi har tagit lämpliga tekniska samt organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter mot oavsiktlig eller olaglig radering, samt annan form av ändring. Vi har även skydd så att din persondata ej hamnar hos obehörig tredje part eller missbrukas på annat sätt.

6.2 I förhållande till implementeringen av organisatoriska säkerhetsåtgärder har vi lämnat riktlinjer för vilka anställda som har tillgång till dina uppgifter, så att endast de anställda som kan behöva få tillgång till dina uppgifter har tillgång till dem.

7.1 Proshop a/s använder sig av första- och tredjepartscookies på www.proshop.se, detta för att förbättra användarupplevelsen samt anpassning av innehåll och annonser. Information som samlas via cookies kan komma att delas med tredje part t.ex. Google och Facebook samt anonym spårning över webbplatser. Genom att fortsätta använda vår hemsida godkänner du användandet av cookies.

7.2 En cookie är en liten textfil som sparas ned av din webbläsare och lagras på din dator. Cookien ger möjlighet att spara eller få tillgång till redan lagrad anonym information på din dator om hemsidan du besöker. Idag används cookies på de allra flesta hemsidor och webbutiker. Cookies hjälper till att säkerställa att webbplatsens funktioner fungerar korrekt samt identifiera din dator vid upprepade besök. Ingen personlig information samlas eller lagras i våra cookies och de kan inte sprida virus eller annan skadlig kod.


7.3 Nedan följer en lista över de cookies Proshop a/s använder sig av för att förbättra användarupplevelsen:

Cookie

Type

Beskrivelse

ASP.NET_SessionId

Tillfällig

Detta är en sessioncookie som används för att identifiera en session mellan klient och server.

.AspNet.ApplicationCookie

Permanent

Skapas när du loggar in på ditt konto eller genomför ett köp. Håller dig inloggad på ditt konto under en viss tid.

_ga, _gat_UA-*, 

Tillfällig

Google Analytics: I syfte att förstå och tolka användarbeteenden, för en bättre och smidigare användarupplevelse.

__RequestVerificationToken

Tillfällig

Proshop använder den här cookien för att förhindra angrepp via t.ex. inmatningsformulär (anti forgery token).

thx_guid

Permanent

Använder anonym information från webbläsaren för att känna igen enheten du använder för att ansluta till sidan.

AWSELB, PMLCID, PMLSID

Tillfällig

Används för säker betalning av våra betalningsleverantörer.

 test_cookie, id

Permanent

Google Remarketing som används för riktad marknadsföring.

cc_cooke_accept, cc_cookie_decline

Permanent

Kommer ihågom du accepterat cookies på hemsidan.

ci_session, inpsession*_*_*, inptime*_*_*, 
BIGipServerPOOL-*-Production-HTTPS

Tillfällig

Används av tredje parts innehållsleverantör som levererar produktbilder och -texter. Dessa cookies används för att se till att innehållet visas snabbt.

sio_t

Permanent

Används av tredje parts innehållsleverantör som levererar produktbilder och -texter. Denna Cookie används för att rapportera antal visningar till Proshop.

587*rsa, 587*rsaSession, rsa, __zlcmid

Permanent

Används av tredje parts leverantör för visning av relevanta produkter på webbplatsen.


7.4 Om du ej vill tillåta cookies finns det guider hur du kan ställa in detta. Tillvägagångsättet beror på vilken webbläsare du använder. En sida som har guider till de flesta webbläsare är AboutCookies.org.

8.1 Proshop a/s är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som samlas via hemsidan.

8.2 Om du har frågor eller kommentarer om denna persondatapolicy, vänligen kontakta:

Proshop a/s
Slet Møllevej 17
DK-8270 Højbjerg
Danmark

Tlf.nr.: 08-500 870 30
E-mail: [email protected] eller [email protected]

9.1 Vi har alltid rätt att göra ändringar i denna persondatapolicy, överst på den här sidan kommer det framgå när den senaste ändringen gjordes.

9.2 Om ändringar ej accepteras är det ej möjligt för dig att använda hemsidan i framtiden.

10.1 Detta är version 1 av Proshop a/s persondatapolicy, daterad till 25:e maj 2018.